НОВИНИ


Премиерът от Брюксел разпореди да се улесни конфискацията на имущество

10 5703 13.12.2018
Премиерът от Брюксел разпореди да се улесни конфискацията на имущество

Първо официално обяснение за отказа на България от Глобалния пакт за миграцията на ООН направи премиерът Бойко Борисов на първия Европейски съвет след подписването на документа преди няколко дни.


Над 160 страни подкрепиха документа, но нашата страна и повечето консервативни правителства в Европа отказаха.

 

Министър-председателят обясни на колегите си в Брюксел, че причината за отказа е терористична дейност, извършвана от хора с миграционни корени, визирайки терористичния акт в Страсбург (считаният за извършител е роден през 1989 г. във Франция – б.р.).

 

Днес Борисов се видя с лидерите на Европейската народна партия и със зам.-председателя на ЕК Франс Тимерманс, който отговаря за мониторинга на българското правосъдие и борбата с организираната престъпност.

 

Той посочи, че е обяснил на Тимерманс законовите промени по линия на конфискацията на незаконно придобито имущество. Те се наложиха, след като ВКС се произнесе, че не е допустимо да се стига до отнемане при наложена оправдателна присъда. Това засегна ред известни процедури, сред които – тази срещу Христо Бисеров.

 

„По най-бързия начин ще го промените, за да няма никакви тълкувания и да може да се конфискува всичко, което е придобито по престъпен начин”, разпореди от Брюксел Борисов, цитира bTV.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама