НОВИНИ


Проф. Кантарджиев опроверга Евростат за ваксинацията против грип

2 4070 17.12.2018
Проф. Кантарджиев опроверга Евростат за ваксинацията против грип
Проф. Тодор Кантарджиев

150 хиляди са продадените ваксини у нас, като след тях са били доставени още 7000. В момента и да се търсят ваксини, няма да се намерят. Свършиха. Така че мога да кажа, че българинът постепенно узря и започна да се ваксинира. Не може да се каже, че сме антиваксинално настроена нация, както твърди ”Евростат”.


Това заяви в сутрешния блок на БНТ проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

 

,,През тази дълга есен националната лабораротия доказа циркулацията на вируси на горните и долните дихателни пътища. Появи се една суха кашлица, която измъчи българския народ. Миналата седмица бяха потвърдени 6 тежки случая на грип в страната в градовете Русе, Бургас, София и Силистра'', добави специалистът.

 

,,Не ходете на работа, когато сте болни, тъй като това е излишен героизъм. За лечение на грипа е най-важно да се разбере, че действително става дума за грип. Той ни сграбчва за около 2-3 часа. Симпотмите са болки в гърлото, недостиг на въздух, суха кашлица'', каза още Кантарджиев.

 

,,Не се сяда болен на коледната трапеза, за да не заразим роднините. Най-хубавият имуностимулатор са зелевите сарми. Трябва да са постни, за да са полезни за здравето. Сиренето, киселото мляко също са много полезни'', завърши той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама