СВЯТ


ЕК: Има дезинформация за споразумението на ООН за миграцията

0 3759 17.12.2018
ЕК: Има дезинформация за споразумението на ООН за миграцията
Официалните изявления са начин ЕК да се борим с дезинформацията.

Говорител на Европейската комисия заяви днес, че по въпроса със споразумението на ООН за миграцията се разпространява дезинформация. По думите му то не е правно обвързващо, не въвежда незаконно право на миграция и не цели да насърчава незаконната миграция.


Разполагаме със скромни възможности, необходимо е съгласуване между всички държави от ЕС, посочва говорителят на Европейската комисия. Той цитира  Жан-Клод Юнкер, според когото би било добре онези, които взимат отношение по документа, първо да го прочетат, предава БТА.

 

Споразумението не е правно обвързващо, не въвежда незаконно право на миграция и не цели да насърчава незаконната миграция, добави говорителят.

 

Споразумението насърчава сътрудничеството между държавите по въпросите на миграцията, включително при връщането на незаконните мигранти, прави разлика между мигранти и бежанци, признава общочовешките права, очертава начини за борба с незаконната миграция и каналджийството, признава необходимостта от охрана на границите за запазването на сигурността, както и самостоятелността на държавите по въпросите на миграцията.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама