ПРЕСАТА ДНЕС


Пресата на 5 ноември

0 4065 05.11.2009
Пресата на 5 ноември

Вестниците пишат за оценката на кабинета "Борисов", за нови контакти с магистрати на Красьо Черния, за целите на премиера и за разследване на Петко Сертов.



"Кабинетът получи четворка за първите сто дни", отбелязва "Сега"


Работата на правителството през първите му 100 дни се оценява от обществото с добър (3.84), показва проучване на МБМД. Доверието към кабинета на Бойко Борисов е високо - 52%, но все пак не успява да надскочи резултата на Иван Костов, чийто рейтинг бе 58 на сто за същия период. Оценката под 4 се дължи предимно на неспособността на правителството да овладее икономическата криза, обясняват социолозите. 41 на сто от анкетираните смятат, че антикризисните мерки не са достатъчни, и само 6% са доволни.

"Борисов гони 157 цели до 2013 г.", е основна тема в "Труд"

На сто и първия ден от своето съществуване правителството публикува управленската си програма, която ще се изпълнява до 2013 г. В нея има седем приоритета и 157 цели, съобщи вицепремиерът Симеон Дянков. Според 153-те страници българинът би трябвало да стане по-богат, по-защитен от бандити и похитители, да се движи по по-хубави пътища. И не само това.

30 000 нови работни места в период на криза обещава властта догодина. Тя щяла да гарантира, че други 120 000 българи няма да си загубят хляба. Бедните ще могат да разчитат на топла храна - предвижда се във всички отдалечени селища да има социални кухни.

"Лъсват нови контакти на Красьо", продължават разследването си в "24 часа"


Нов списък с 6-има магистрати, контактували по телефона с Красимир Георгиев-Красьо Черничкия от Плевен, ще бъде внесен днес във Висшия събеден съвет (ВСС).
Петима от магистратите са от провинцията, а един - от София. Те не са известни имена, не са на ръководни длъжности и не са били кандидати за постове в съдебната система, научи "24 часа". Някои имали само 2 години трудов стаж.
Имената от новата "порция" магистрати са извадени от лъскавия GSM "Верту" на Красьо. Разпечатки показвали, че е водена двустранна комуникация - имало и входни, и изходни обаждания.

"Сертов до Сергей в съда", съобщава "Стандарт"

Бившият премиер Сергей Станишев няма да е сам пред Темида, когато отговаря за изнасянето на държавна тайна. В обвинението за огласения доклад на ДАНС ще бъде включен и ексшефът на родното ФБР Петко Сертов. Това твърдяха магистрати вчера, след като градският прокурор Николай Кокинов потвърди, че Станишев няма да е единственият обвиняем. Кокинов обаче отказа да назове името на ортака на Сергей.
Вторият обвиняем ще е "посредникът", който е получил на ръка от Станишев секретния доклад на Иван Драшков и го е предал на Алексей Петров, коментира градският прокурор.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама