НОВИНИ


Танов подава оставка, ако не изчисти протежетата

5 4843 05.11.2009
Танов подава оставка, ако не изчисти протежетата
Ваньо Танов

До 20 дни няма да остане нито едно лице с протекции в митниците, ако ми посочите такъв ще си подам оставката, заяви в ефира на Нова телевизия шефът на Главна дирекция “Митници” Ваньо Танов.



Той обяви, че в митническите служби на територията на цялата страна са проведени изпити, през които са минали 2163 души. Между 8 – 14% от тях са получили оценки под 4.

Ваньо Танов съобщи, че този петък ще бъде подписано споразумение за стартиране на структурна реформа в митниците. Тя предвижда 750 души да бъдат освободени от дирекцията. Оценките от изпитите няма да са единствения критерий за кадровия подбор. С предстоящата реформа българските митници трябва да се приведат в синхрон с европейските, а целта не е новата власт да сложи ръка на контрабандните канали, уточни Танов.

Той призна, че родните митници са разядени от корупция и за това трябва да се изгради митническо разузнаване. Парите от съкратените служители щели да отидат за повишаване на заплатите. Сега един митничар вземал около 380 лв. заплата, а Танов си пожела тя да стане поне 600 лв.

Какви 600 лв., срещу тях стоят огромни икономически интереси, които ще купят всеки митничар, контрира водещият Милен Цветков. Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама