СВЯТ


Втора оставка заради решението на Тръмп да оттегли САЩ от Сирия

1 5006 22.12.2018
Втора оставка заради решението на Тръмп да оттегли САЩ от Сирия
Брет Макгърк

Пратеникът на САЩ в коалицията срещу ”Ислямска държава” Брет Макгърк подаде оставка заради решението на президента Доналд Тръмп да изтегли американските войници от Сирия. Макгърк е последвал примера на министъра на отбраната Джеймс Матис, който също се оттегли от поста си заради този ход на Тръмп


Специалният пратеник на САЩ в международната коалиция срещу групировката "Ислямска държава" Брет Макгърк подаде оставка в знак на протест срещу решението на президента Доналд Тръмп да изтегли американските войници от Сирия, предаде Асошиейтед прес, като се позова на представител на правителството на САЩ, пожелал анонимност.  Агенцията отбелязва, че той е последвал примера на министъра на отбраната Джеймс Матис, който също се оттегли от поста си заради този ход на Тръмп, съобщава БНТ.

 

Специалният пратеник на САЩ в антиджихадистката коалиция възнамеряваше да се оттегли в средата на февруари, но е ускорил плановете си. Макгърк е връчил писмото с оставката си на държавния секретар Майк Помпейо вчера.

 

Само преди 11 дни Макгърк заяви, че би било безразсъдно да се смята, че "Ислямска държава" е победена, и следователно би било неразумно американските войници да бъдат изтегляни от Сирия.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама