НОВИНИ


Методи Лалов: Антикорупционният закон е хаотичен, правят КПКОНПИ специфичен орган

4 4893 23.12.2018
Методи Лалов: Антикорупционният закон е хаотичен, правят КПКОНПИ специфичен орган
Методи Лалов

Нека да кажат колко деца носят взрив. И какво, като бъдат уведомени неговите родители? Дори да е виновно детето, не значи че действията спрямо него трябва да станат тайно и мракобесно. Това каза съдия Методи Лалов по БТВ, по повод предложените промени да не се уведомяват за 24 часа близките на задържано дете.


Това са хора с неукрепнала психика. Тези деца мотат да бъдат подведени да извършват престъпления. Това се случва.  Такъв дебат не може да се води на инат, за седмица-две. Смешни са способностите на хората, които са направили това нищо.

 

В случая не е  разписан списък от престъпления, като вариант в закона. Оставя се преценката на разследващите и на прокурора. За децата това е пагубно. Представете си в каква  ситуация изпада то,  чувствайки се нападнато от държавата и изоставено. Нали близките трябва да му дават адекватна помощ.

 

Даването на още правомощия на КПКОНПИ няма да доведе до нищо добро.  Превръщат ги в един специфичен орган с безкрайни правомощия.  Антикорупционният закон е хаотично написан. През месец-два се дават правомощия на КПКОНПИ, което говори за липса на ясна методология и механизъм, липса на софтуер. Трябва да има ясна процедура, каквато съществува в Румъния.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама