НОВИНИ


Фандъкова се оплака от фалшиви профили във Фейсбук

4 5273 26.12.2018
Фандъкова се оплака от фалшиви профили във Фейсбук
Йорданка Фандъкова е ”активна” във всички профили.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се оплака, че с нейното име имало фалшив профил във Фейсбук. Защо градоначалникът не използва официалните канали за да публикува информация, а разчита на социална мрежа не е много ясно. Проверка на Фрогнюз показа, че профилите с името на кметицата са няколко.


Кметът на София Йорданка Фандъкова написа във една от страниците с нейното име, че през последните няколко дни е получила съобщения от десетки граждани за фалшив профил, от който се разпространява невярна информация от нейно име.  Вероятно не си е направила труда да провери как се движи традиционно броя на профилите на обществени личности и политици  в социалната мрежа. Обикновено има по няколко фалшиви, поне един пародиен, няколко фен профила и задължително поне един хейтърски.

 

Проверка на Фрогнюз показа, че освен посочената като фалшив профил  в социалната мрежа кметицата има още профили, от които тече бурна комуникация с гражданите на София. През профила си на „обществена личност“ Фандъкова твърди, че профилът на „политик“ Фандъкова е фалшив, но нищо не казва за „уеб сайтът за новини и медия“, в който публикациите също са от нейно име.

 

„Единственият профил, който имам, е този, отбелязан със съответния знак за верификация.", отбелязва Фандъкова. Не е ясно колко хора знаят какъв е знакът за верификация.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама