НОВИНИ


Умуват за винетка и за Околовръстното на София

3 4388 27.12.2018
Умуват за винетка и за Околовръстното на София

Агенция ”Пътна инфраструктура” води разговори със Столична община относно плащането на пътни такси за Северната скоростна тангента. Тя е свързваща пътна артерия за транзитния трафик от автомагистралите ”Хемус”, ”Тракия”, ”Струма” и Калотина.


Целта е да се намери работещо и ефективно решение, което не ощетява шофьорите, ползващи тангентата за бърза връзка между северозападните и югоизточните квартали на София, информират от пътната агенция.

 

От АПИ напомнят, че винетките са за ползване на републиканската пътна мрежа извън населеното място. Според нормативната уредба началото и края на населеното място се определят от съответната община и за ползването на пътната мрежа в конкретното населено място винетка не е необходима.

 

Пътната такса е задължителна, когато превозното средство напуска населеното място и продължава пътуването си по участък от републиканската пътна мрежа, а именно автомагистрала, първокласен, второкласен или третокласен път. За общинската пътна мрежа винетка не е необходима, уточняват от АПИ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама