НОВИНИ


На граничните пунктове няма как да се купи е-винетка

0 3850 03.01.2019
На граничните пунктове няма как да се купи е-винетка
Повечето влизащи в страната ни на практика няма как да пътуват законно БГНЕС

Няма електронни винетки на граничните пунктове. Заради липсващи устройства служителите на бензиностанциите насочват шофьорите към сайта bgtoll.bg, но и той не работи. От АПИ твърдят, че устройства за купуване на виртуални стикери на граничен пункт „Дунав мост” ще бъдат доставени до края на седмицата.


Трети ден проблемите и оплакванията на шофьори и граждани, че не могат да си купят новите елктронни винетки не спират.

 

По информация на бТВ на граничен пункт „Лесово” има терминал за винетки, но не е свързан, а на „Малко Търново” още не е доставен. На „Капитан Андреево” вече има работещ терминал за винетки.

 

Единици гранични пунктове са оборудвани с работещи терминали, установи проверка на бТВ. На входа от Сърбия за България на „Калотина” се оказва, че всички влизащи в страната ни на практика няма как да пътуват законно. Винетки масово се търсят по крайпътните бензиностанции. Там обаче терминали за самообслужване няма.

 

В една от бензиностанциите са обяснили пред БТВ, че при тях машина за електронни винетки трябва да има, но още не е пристигнала. Служителите на бензиностанциите насочват шофьорите към сайта bgtoll.bg, но и той не работи. Подобен смут цари и на другите входни пунктове – например на „Дунав мост”.

 

От пътната агенция обясняват, че устройства за купуване на виртуални стикери на граничен пункт „Дунав мост” ще бъдат доставени до края на седмицата.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама