АРТ ДЖУНГЛА


Кощунство! Изчезнаха част от парите за паметника на Емил Димитров, прокуратурата разследва случая

6 9343 04.01.2019
Кощунство! Изчезнаха част от парите за паметника на Емил Димитров, прокуратурата разследва случая
Емил Димитров

Поредно кощунство! Голяма част от парите, събрани за изграждане на паметника на Емил Димитров в Плевен са изчезнали. Окръжната прокуратура разследва кой е посегнал на средствата, събрани изцяло от дарения. Това научи Фрог нюз от източници в Съдебната палата.


Оказва се, че от сметката липсват около 15 000 лв. Все още не е ясно по какъв начин парите са се „изпарили“ и кой им е посегнал. Дарителската кампания започна през 2016 година. В сметката, нужна за изграждане на паметника на легендата на българската естрада, се събрали повече пари от необходимото. За скулптурата пък се изхарчили по-малко от предвиденото, разкриха разследващи. Остатъкът изненадващо изчезнал.

 

От прокуратурата нищят и друг скандален факт, свързан с конкурса. Оказва се, че човекът, спечелил конкурса всъщност не е участвал в изработването на монумента.  Така е нарушена и волята на дарителя, в лицето на гражданите на Плевен,  уточниха източниците ни. Паметникът на Емил Димитров бе открит през май 2018 година в центъра на Плевен до големия фонтан на водната каскада. Дарителската сметка бе открита от Община-Плевен. Това означава, че само тя би могла да се разпорежда с нея.

 

Фрог нюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама