НОВИНИ


Правителството одобри "Ф 16", ред е на НС

1 3770 09.01.2019
Правителството одобри

След като обсъди доклада на Министерството на отбраната, който препоръчва преговори за американските самолети, правителството предлага на Народното събрание да одобри воденето на преговори със САЩ за покупка на изтребители ”Ф-16”.


Според препоръките, парламентът трябва да разреши на Министерския съвет да преговаря със САЩ за новите изтребители. Предложено е на парламента да одобри т. нар. „отклонения" от плана за придобиването на нов изтребител. Военният министър Красимир Каракачанов изтъкна, че това не е против волята на законодателя. Той допълни, че няма как със САЩ да се преговаря за еднократно плащане на целия пакет: Определената сега сума за самолетите е 1,8 млрд. лева.

 

"Какви ще бъдат параметрите на отклонение по отношение на цената не можем да отговорим. Аз многократно съм казвал за предложената цена от САЩ, че ние сме водили разговори тя да бъде коригирана. Вчера видяхте изявлението на Белия дом, в което се казва, че тя ще бъде сведена до финансовите рамки, които българското правителство предлага. Но дали ще се наложи, и ако се наложи колко ще бъде отклонението, тоест с колко милиона лева ще бъде отклонението, това, на този етап, никой не може да отговори преди да са приключили разговорите ", заяви министърът на отбраната, цитира БНР.


Ако условията, които посочат от САЩ, не са изгодни, ще се търсят и разговори с другата фирма, допълни Каракачанов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама