КРИМИНАЛНО


Затварят арестите в четири града

2 4947 09.01.2019
Затварят арестите в четири града
Сградите на арестите обикновено са в полицейски участъци.

Търговище, Монтана, Перник и Разлог остават без арести. През местата за задържане годишно са минавали не повече от 20 души, а това правело поддържането им скъпо.


Арестите в Търговище, Монтана, Перник и Разлог се затварят.  Заповедта е на Министерството на правосъдието от 1 януари. Изтърпяващите принудителни мерки  "задържане под стража" и служителите ще бъдат пренасочени към структури в съседни области. 

 

Арестантите от Търговище ще бъдат конвоирани в Шумен, тези от Монтана - във Враца. От пернишкия арест ще бъдат местени в София, а арестантите от Разлог ще са в Благоевград.

 

Мярката се налага заради слаба натовареност на тези звена, както и оптимизация на разходите, са съобщили от пресслужбата на ведомството за „Дарик“. Според  данните,  годишно през всеки от четирите са минавали не повече от 20-тина души.

 

От Министерството на правосъдието са посочили още, че политиката на министерството е да премества арестите към затворите. Сградите  на арестите обикновено са в полицейски участъци, но често са в недобро състояние и условията в тях са лоши.    

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама