НАРОДЕН ГЛАС


Радан Кънев: Престъпността в ромските гета не е предизборна дъвка за мошеници

7 5703 10.01.2019
Радан Кънев: Престъпността в ромските гета не е предизборна дъвка за мошеници
Радан Кънев Facebook

Престъпността в ромските гета е огромен социален проблем, и то проблем в развитие, а не предизборна дъвка за мошеници. Мерзавци и некадърници ни управляват. И това създава съвсем реални рискове за сигурността ни, като нация и общество.


Това написа Радан Кънев във връзка със случая във Войводиново.

Ето целият му коментар във Фейсбук.

 

Престъпността в ромските гета е огромен социален проблем, и то проблем в развитие, а не предизборна дъвка за мошеници.

 

Проблем с едно старо измерение - изолацията, крайната бедност, липсата на образование, здравеопазване и ред, абдикацията на държавата и преотстъпването на държавни функции на местните барони.

 

И проблем с едно ново измерение - гнева на младите роми, които пътуват, работят, учат в Западна Европа (което в голяма степен притъпява конфликтите, поне през топлите месеци...), а когато се върнат тук, се сблъскват с "мръсен мангал" и изобщо прояви на расизъм, които са рядкост или изобщо отсъстват в "другата им държава" (Англия, Германия, Италия...). Новото измерение е далеч по-опасно и трудно за овладяване.

 

И по двата проблема, властта не прави нищо. И особено нищо не правят "патриотите", които имат интерес от тези проблеми. Предизборен интерес. Те са хем купувачи на ромски гласове (справката за вота на ВМРО и Атака по гетата е смайваща!), хем с демонстративните си предизборни акции срещу "циганската престъпност" печелят одобрение и популярност.

 

Мерзваци, сър. Мерзавци и некадърници ни управляват. И това създава съвсем реални рискове за сигурността ни, като нация и общество.

 

П.П Да не говорим каква неоценима услуга правят в момента “патриотите” на ДПС, като им харизват безплатен ромски вот... Но те са едно, какво да се чудим. Две етнически крила на ДС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама