ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 9 ноември

0 3788 08.11.2009
Предстоящо на 9  ноември

Премиерът Бойко Борисов участва в тържествата по случай 20-годишнината от падането на Берлинската стена; президентът Първанов награждава посмъртно Марко Семов с Почетния знак на Президента; представят интегрирана стратегия за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.



Президентът Георги Първанов ще награди посмъртно Марко Семов с Почетния знак на Президента на Република България. Церемонията ще се състои в Гербовата зала на „Дондуков” 2, в 11.00 часа.

От 11 часа министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова и и.д. кмет на София Минко Герджиков ще открият изцяло нова и с най-модерни и съвременни технологии за приготвяне на здравословна храна „Детска млечна кухня”. Кухнята се намира в Студентски град, бл.14.

Министърът на правосъдието Маргарита Попова ще открие в 14.30 ч. в хотел „Хилтън”- София, зала „Мусала-2” семинар на тема: „Правовата държава, корупцията и ролята на законодателната власт”.

От 14.00 часа в зала „Изток” на парламента министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще представи Интегрирана стратегия за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност. Поканени са посланици, представители на изпълнителната и законодателната власт, на неправителствени организации.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и изпълнителният директор на ИА „Главна инспекция по труда” Румяна Михайлова ще представят на пресконференция проекта „Превенция за безопасност и здраве при работа”. Началото на пресконференцията е 10:00 часа, зала 2 на МТСП.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще отчете 100 дни от управлението на МЗХ в 12:00 часа.

Заместник-министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев и Ивайло Московски ще посетят от 11.00 часа изложбата „Годината е 2020. Мястото: София.”, която е разположена пред НДК.

Заместник-министрите на околната среда и водите Ивелина Василева и на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов ще присъстват на откриването на обучителен курс на тема „Децентрализирано управление на отпадъчни води”. Откриването ще се състои в конферентната зала на ул. „Алабин” 16-20 от 10.30 часа.

Ще бъде представен отчет за дейността на МОМН за първите 100 дни от работата на ръководния екип, който ще се проведе в конферентния център, VII ет. от 13 часа.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще се срещне в 11.00 часа с българските младежи, номинирани за участие в тържествата в Европейския парламент, посветени на 20- годишнината от падането на Берлинската стена.

Ще се проведе заседание на Националното ръководство на ДСБ. От 11.30 часа ще има пресконференция в централата на партията на бул. „Витоша” 18.

Министерството на здравеопазването организира безплатни прегледи за туберкулоза в 28-те областни градове в страната. Те ще продължат от началото на седмицата до 13 ноември.

От 12.30 часа в пресклуба на ул. „Раковски” 134 пресконференция ще даде кандидатът за председател на СДС – Иво Цанев. На пресконференцията Цанев ще представи своята „Програма за превръщането на СДС в съвременна дясна партия”.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова ще присъства на символичното разрушаване на „Берлинската стена”, която беше издигната на площад „Княз Александър І” в столицата. Събитието започва в 12.30 на площад „Княз Александър І”.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Владимир Милев и още двама подсъдими. Заседанието ще започне от 9.00 часа.

Председателят на Парламентарната група на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев ще проведе втора консултативна среща с министъра на финансите Симеон Дянков по параметрите на проекта за Бюджет 2010. Срещата ще се проведе в сградата на Министерство на финансите от 10.30 ч.

Кандидат кметът на РЗС за София Павел Попов ще се срещне с ръководството и представители на Организацията на евреите в България „Шалом”. Срещата ще се проведе в „Еврейския културен дом” от 11.00 ч.

В 18.00 часа в Галерия „Средец” на Министерството на културата ще бъде открита изложба „Съвременна японска графика”.

Изложба „130 години дипломатически отношения между България и Румъния” ще бъде открита в 18.00 часа в галерия „Мисията” на Държавния културен институт - ул. „Алфред Нобел” № 2.

От 11:00 часа в Гранд хотел София, зала „Триадица” ще бъде представен анализ на УниКредит Груп за развитието на банковия сектор в ЦИЕ: фокус към България.

В 15:00 часа ученици, учители и граждани ще пуснат във въздуха 99 балона пред Народния театър „Иван Вазов”. Инициативата е по повод 20-годишнината от падането на Берлинската стена.

От 18.00 часа в мраморното фоайе на Столична библиотека ще бъде представена книгата „София ХV-XX век”.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще направи работно посещение в гр. Враца, в рамките на което ще се срещне с областния управител на града Пепа Владимирова.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще се срещне регионалните структури на МТСП и с представители на синдикати и работодатели във Враца в 14:30 часа, в Областната администрация.

Премиерът Бойко Борисов ще участва в тържествата по случай 20-годишнината от падането на Берлинската стена.
По покана на президента на ФРГ Хорст Кьолер министър-председателят, заедно с държавни и правителствени ръководители от цяла Европа, ще се включи в официалния прием, даван от германския държавен глава в двореца „Белвю” в Берлин.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама