АКТУАЛНО


Скандал: bTV съобщи решение на Спецсъда за свидетели по делото ”КТБ” предварително

13 18495 12.01.2019
Скандал: bTV съобщи решение на Спецсъда за свидетели по делото ”КТБ” предварително

bTV съобщи решението на Спецсъда за свидетелите по делото ”КТБ” близо половин час преди определението да бъде четено на съдебното заседание , предаде репортер на Фрог нюз от залата. Това е скандално, защото означава, че някой от съдиите го е съобщил на телевизията предварително.


В 18.10 съдът бТВ съобщи: съдът оставя в ареста задържаните свидетели по делото "КТБ". Само че на заседанието съдия Пламен Панайотов каза, че определението ще бъде прочетено в 18.30.

 

По закон до обявяването решението е тайна. Освен ако не е взето предвалително, което е още по-голям скандал. Защитниците и обвиняемите бяха шокирани от този факт. Адвокатите са единодушни, че е нарушена тайната на съвещанието и че преди да е чуто решението в съда, медиите вече са уведомени.

 

По-късно стана ясно, че съдебното решение е същото като това, което е обявено по телевизията.

 

След като Фрог нюз публикува тази информация,  бТВ моментално свали новината и отново я пусна, но много по-късно. В Гугъл обаче е запомнен първоначалният час. В протокола на заседанието е отбелязан фактът, че медия е съобщила за решението на съда, преди самият съдия да го е направил.  Всички адвокати и близки на задържаните видяха с очите си публикацията, докато чакаха да бъдат допуснати в залата, за да чуят решението. Заседанието започна в 18:47  ч., а самото решение бе прочетено много по-късно.

 


.



.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама