НОВИНИ


ДПС във вторник решава дали да подкрепи F-16

9 4592 13.01.2019
ДПС във вторник решава дали да подкрепи F-16
Хамид Хамид

ДПС ще реши във вторник дали ще подкрепи решението на правителството да започне преговори със САЩ за купуване на изтребители F-16 или не. Това обяви депутатът от движението Хамид Хамид пред БНР.


ДПС единствена още не е заявила официална позиция до момента. ГЕРБ ще подкрепят искането на правителството. Валери Сименов направи изказване за нова процедура. Военният министър и Каракачанов са ясни. От Волен Сидеров се очаква всичко. ВЛЯ е против изтребителите. От БСП обявиха, че ще са "против" - заради начина, по който бе реализирана процедурата по изпълнение на инвестиционния разход. Социалистите са и против промени във финансовите параметри на сделката - в гласувания вече инвестиционен проект е заложен таван на цената за 8 самолета от 1,8 млрд. лв.

 

Офертата на САЩ обаче е доста по-скъпа, въпреки че от Белия дом неотдавна дойде съобщение, че в хода да преговорите цената може да се предоговори. "Воля" пък е против купуването на нови самолети по принцип са против


„Може да сте сигурни, че решението на ДПС ще е в посока засилване на евроатлантизма и отстояване на позициите ни дотук“, декларира Хамид, с което по-скоро даде да се разбере, че позицията на движението ще е по-скоро в полза на преговорите за F-16.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама