НОВИНИ


Пазарджик прекратява договора за синята зона с фирмата на Върбакови

0 4083 16.01.2019
Пазарджик прекратява договора за синята зона с фирмата на Върбакови

Община Пазарджик ще прекрати договора за синята зона с фирмата концесионер на фамилията Върбакови. Причината са новите правила за организация на движението и натрупаното обществено недоволство срещу агресивното поведение на служителите, които принудително преместват неправилно паркиралите коли.


Измененията в нормативните документи са значителни и не могат да бъдат предоговорени с анекс, затова през следващия месец ще бъде обявена нова обществена поръчка.

 

Кметът Тодор Попов съобщи, че в града има натрупано напрежение срещу действията на фирмата концесионер.

 

"Тези много грубо влезнаха, някак си това създаде напрежение, защото на всички, сега каквото и да си говорим, е ясно, че няма как да няма синя зона в центъра на голям град, но хората, някак си не бяха подготвени. Затова пък и тези доста се престараваха, нали бяха доста силни. Няколко пъти аз съм ги събирал и съм им правил забележки, но то е въпрос на манталитет и на възпитание".

 

В случай че фирмата на фамилията Върбакови обжалва прекратяването на договора, до избора на нов концесионер стопанисването на синята зона ще бъде поето от Общината, като правилата ще са по-поносими за гражданите, допълни кметът Тодор Попов.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама