ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 10 ноември

0 4051 09.11.2009
Предстоящо на 10 ноември

У нас откриват Югоизточната европейска конференция; откриват изложба по случай 20 години от падането на Берлинската стена и 20 години от началото на демократичните промени в България.



Томас Бендер, и.д. Директор на Дирекция „Европейски социален фонд координация и мониторинг на националните политики”, ще се срещне с министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов
. След срещата те ще отговорят на въпроси на медиите от 12:00 часа във фоайето пред кабинета на министъра.

Министърът на Регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще открие в Кемпински Хотел Зографски, Бул. „Джеймс Баучер” 100, зала „София” Югоизточната европейска конференция. Откриването е от 10.00 часа.

От 11.00 часа, в залата на 5 етаж в Министерството на физическото възпитание и спорта министър Свилен Нейков ще даде брифинг по повод стоте дни от встъпването му в длъжност като министър на физическото възпитание и спорта.

В 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Николай Арабаджиев.

В 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Надежда Тороманова и др. общо 5 подсъдими.

В 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Марио Николов и Людмил Стойков за злоупотреби по програма САПАРД.

В 10.00 часа в „Кемпински хотел Зографски” ще бъде открита Югоизточна европейска конференция в областта на инфраструктурата с фокус на интернационализацията - Нови перспективи за между-регионално сътрудничество между малките и средни предприятия. Ще участва министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев.

От 10.00 часа в голямата конферентна зала на УНСС ще бъде открито шестото издание на Младежкия икономически форум, организиран от Студентския съвет при УНСС под патронажа на ректора проф. д-р Борислав Борисов и посветен на 20-тата годишнина от началото на прехода у нас. На събитието ще присъстват ректорът проф. Борислав Борисов и Димитър Дилчев, кмет на район „Студентски”. Водещ гост-лектор ще бъде Красимир Костов, заместник-министър на външните работи.

От 10.30 часа до 12.00 часа в хотел „Radisson Blu”, зала 6 ще се проведе дискусия на тема: „Открит диалог за хазарта в България: Да заложим на бъдещето”.

В 11.00 часа в „Огледална зала” на парламента Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще проведе работна среща с Висшия адвокатски съвет.

В 11.00 часа в офиса на Направление „Архитектура и градоустройство” към Столична община на ул. „Сердика” 5, етаж 3, „Архитекти за София” – неформална група от млади български архитекти ще представят на главния архитект на София Петър Диков своя проект „София 2020”.

От 14.00 ч. в зала „България” на Институт за управление на програми и проекти, гр. София, бул. „Ал. Дондуков” № 11, ет. 2. ще се проведе кръгла маса за обсъждане на проекто-правилник за обществените съвети в Столична община.

От 11:00 часа в Информационния център на ЕС Европейският комисар за защитата на потребителите Меглена Кунева ще даде пресконференция, на която ще представи преглед на постигнатото в политиката за защита на потребителите и визия за развитието й занапред.

От 13.00 часа в Софияпрес ще се проведе пресконференция на Българската федерация по мотоциклетизъм на тема: „Защо Федерацията замразява дейността си от 1-ви декември?”

От 10.00 часа в Парк-хотел „Москва”, зала „Киев”, ще се проведе заседание на Националния съвет на Съюза на демократичните сили. Пресконференцията ще бъде от 13.00ч. От 18.30 часа в културен дом „Красно село”, Градският съвет на СДС-София, ще проведе среща с кандидата на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова.

От 11.00 часа в зала „Мати” на НДК ще се проведе пресконференция на организаторите на изложението „Произведено в България”.

Ръководството на Централната Библиотека на БАН организира Тържествено събрание по случай 140-годишнината от основаването на Библиотеката на БАН. То ще се състои от 10.00 часа в Големия салон на БАН.

Съюзът на свободните демократи ще отбележи 10 ноември с поднасяне на цветя на плочата на загиналите, която се намира в парка до НДК. Церемонията ще се проведе в 12.00 часа.

От 11.30 часа в сградата на МИЕТ на ул. „Славянска” №8 министър Трайчо Трайков ще даде пресконференция по повод 100-те дни управление.

От 12.00 часа в столичното кино „Влайкова” на ул. „Иван Асен ІІ” ще се състои еднократна възстановка на телевизионното предаване „Диагноза” на Георги Ифандиев.

В клуб-ресторант „Яйцето” на Софийския университет от 18.00 часа ще се проведе среща за двайсетгодишнината на Либералната революция в България.

В 12.30 часа в Бизнес парка в кв. „Младост”, сграда номер 10 кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова ще се срещне с представители на бизнеса. На срещата ще присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

От 16.00 часа в Заседателна зала на Библиотеката на Нов български университет ще се състоят академични четения по случай 100-годишнината от рождението на Иван Богданов.

От 18.00 часа в КИЦ на Република Македония на ул. „Оборище” 7 ще бъде открита изложбата „От отпадък до красота” на македонския художник Владо Костов.

Конференция по проблемите на автомобилното застраховане в България на тема „Отговорни към себе си, отговорни към останалите“ ще се проведе в хотел „Шератон“ от 9.00 часа.

От 18:00 часа в ресторант „Панорама” /бул.Дондуков/ Георги Кадиев, кандидат на Коалиция за България за кмет на София, ще се срещне с Обединението на жените социалистки. От 14.00 часа в Борисовата градина /кафето на Спортна София/ Георги Кадиев ще се срещне със спортни деятели и с бившия председател на ДАМС Весела Лечева.

Изложба по случай 20 години от падането на Берлинската стена и 20 години от началото на демократичните промени в България ще бъде открита в 17,30 ч. в Кафе-галерия в подлез „Източна порта на Сердика” /пред Министерски съвет/ и ще продължи до 20.11.2009 г.

От 19:30 часа в Аудиториума на Новата академична сграда, студентски комплекс „Скаптопара”, Американски университет в България българският посланик Елена Поптодорова ще изнесе лекция пред студентите на тема: „Черноморският регион в преход: постиженията и предизвикателствата през последните 20 години”.

Frognews.bg

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама