НОВИНИ


Здравният министър сезира Цацаров за нападенията над медици

0 3640 23.01.2019
Здравният министър сезира Цацаров за нападенията над медици

Във връзка с последните два случая на проявена агресия срещу медицински лица на територията на Област Велико Търново, министърът на здравеопазването изпрати до Главния прокурор доклада за двата инцидента с искане да бъде осигурено приоритетно разследване по тях, съобщават от Министерството на здравеопазването.


На 21 януари 35-годишна жена, на чието дете служител от ФСМП – Горна Оряховица е оказвал медицинска помощ, е проявила физическо насилие спрямо медицинското лице.

 

На 22 януари двама мъже и една жена са нападнали медицински екип в Отделението по хемодиализа на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

 

Настояването на министъра на здравеопазването е разследванията по тези два случая, както и по всеки друг случай на агресия срещу медицински специалист при изпълнение на служебните му задължения, да бъдат проведени по реда на бързо производство.

 

Сигналът на Министерството на здравеопазването е на основание подписаното Споразумение за сътрудничество и взаимодействие между Прокуратурата на Република България и Министерството на здравеопазването. Предмет на споразумението е създаването на организация за незабавна реакция при престъпления срещу медици.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама