ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 11 ноември

0 3846 10.11.2009
Предстоящо на 11 ноември

Заседават НС; МС; дискутират основните приоритети в държавната политика в сектора, предлаганите услуги, квалификацията на експертите; правят пресконференция на Иво Цанев – кандидат за председател на СДС.



Заседание на Народното събрание ще се проведе от 09.00 часа.

Заседание на Министерски съвет
ще се състои от 11.00 часа.

Председателят на Парламентарната комисия по здравеопазване д-р Лъчезар Иванов, министърът на финансите Симеон Дянков и министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев канят лидерите на КНСБ, КТ ”Подкрепа”, БЛС, БФС, БЗС, БАПЗГ, НАРЗ, ФСЗ-КНСБ, МФ”Подкрепа”
на среща от 12.30 часа в зала „Запад” в Парламента. След срещата е предвидена пресконференция за медиите.

От 14.00 ч. министърът на правосъдието Маргарита Попова ще представи на пресконференция в заседателната зала на Министерството изготвените от работни групи в министерството проект на Закон за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс и проект на Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.

Представители на български и нидерландски институции и организации, работещи с деца и семейства в риск, ще дискутират основните приоритети в държавната политика в сектора, предлаганите услуги, квалификацията на експертите и др. Конференцията „Да превърнем трудностите във възможности” ще започне в 10 ч. в зала Александър на хотел Радисън.Посланикът на Нидерландия Карел ван Кестерен, Валентина Симеонова, зам.-министър на труда и социалната политика и Светлана Ломева, зам.-министър на образованието младежта и науката ще вземат участие в конференцията.

За седма поредна година Институтът за пазарна икономика представя алтернативен държавен бюджет с ниски данъци. В пресконференцията, която ще се проведе в 13.00 часа в БТА, ще вземат участие Светла Костадинова - изпълнителен директор на ИПИ; Петър Ганев - икономист в ИПИ; Георги Ангелов - старши икономист в ИОО.

ДКЕВР ще проведе открити заседания за разглеждане на доклади относно цени на ВиК оператори в гр. Русе, гр. Исперих, гр. Кнежа, гр. Кубрат, гр. Разград, гр. Силистра, гр. Стара Загора, гр. Бургас, гр. Хасково и гр. Шумен. Заседанията ще започнат от 10.00 ч. в сградата на комисията. От 11.00 часа ще се проведе обществено обсъждане на проекти на решения за цени на ВиК операторите в те-зи градове.

На специална церемония от 10.00 часа в сградата на МВР министърът на вътрешните работи на Република Литва Раймундас Палайтис ще награди българския вътрешен министър Цветан Цветанов и полицаи, участвали в успешно проведената операция по задържането на литовския гражданин Хенрикас Дактарас.
По време на срещата те ще подпишат Меморандум за разбирателство между двете вътрешни ведомства.

От 09, 00 часа в Конферентна зала на Софийския университет ще се проведе Международна конференция на тема: “Езикова политика и европейско измерение на образованието”. От 13.00 часа в зала 2 е публичната лекция на Джон МаКлинък от Комисията на ЕС в Брюксел по въпросите на Общата селскостопанска политика на ЕС пред студенти от Юридическия факултет.

Ще бъде отбелязан празникът на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ”.
В неговите рамки ще бъде открито разширеното и обновено Спешно отделение. Церемонията ще започне в 14.00 часа. От 12.00 до 13.00 ч. доц. д-р Бойко Коруков – изпълнителен директор на болницата, ще запознае желаещите журналисти с новите възможности на спешното отделение като един от четирите центъра за спешна помощ в столицата.

Представяне на новоучредената Българска асоциация на консултантите по европейски програми ще се проведе от 11.00 часа в БТА.

Началникът на Щаба по подготовката на Сухопътни войски генерал-лейтенант Иван Добрев ще даде пресконференция по повод празника на Сухопътните войски в 11.00 ч. в Информационния център на Министерство на отбраната на ул. „Г.С.Раковски” № 106.

От 11.00 ч. в Съюза на българските журналисти, ул.”Граф Игнатиев” 4, І етаж ще се състои среща с Н.Пр.Виктор Калник – извънреден и пълномощен посланик на Украйна на тема: „Украйна – съвременна политика и българо-украйнско сътрудничество”.

По случай 130-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Румъния и България, Посолството на Румъния в София организира литературна вечер и промоция на книги, преведени от румънски на български език от 17.30 часа, в посолството, бул. „Михай Еминеску” № 4.

От 13:00 ч, в сградата на СДС, на улица „Богориди” 34, във връзка с вътрешнопартийните избори за председател на СДС ще се проведе пресконференция на Иво Цанев – кандидат за председател на СДС. Темата на пресконференцията е представяне на „Програма за превръщане на СДС в съвременна дясна партия.

От 15:00 ч., в зала “Договори” на МВнР ще се състои церемония по подписване на Протокол за сътрудничество между министерствата на външните работи на Република България и Ислямска република Афганистан. От българска страна протоколът ще бъде подписан от министъра на външните работи д-р Румяна Желева, а от афганистанска страна – от извънредния и пълномощен посланик на Афганистан в България Н.Пр. Мохаммад Дауд Панджшири.

От 16.30 ч., Дипломатическият институт при министъра на външните работи организира публична лекция на Мустафа Баргути, генерален секретар на Палестинската национална инициатива. Лекцията на тема „Близкоизточният конфликт и глобалната сигурност” ще се състои в зала 101 на МВнР.

Изложба от творби рисувани върху стъкло и керамика
ще представи актрисата Силвия Рангелова от 18.00 ч. в зала София на Столична библиотека.

От 09.30 часа ще се гледа дело срещу Валентин Димитров и други общо 6 подсъдими (Топлофикация).

Кандидатът за кмет на София Георги Кадиев кани на Прощален бал на “Котараците” от 19.00 ч. в ресторант Руини, Сердика 18, вход от Искър.

Български форум на бизнес лидерите и партньори организира семинар на тема „Отговорен туризъм в България – крачка напред” от 09.30 часа в зала „Мусала I”, Хотел „Хилтън”.

Управителният съвет на Българския съюз на индустрията за сигурност ще проведе пресконференция по повод Деня на охранителя и на частната охранителна дейност от 11.00 часа в БТА.

В зала Мусала на Интер Експо Център - София от 11.00 часа ще се проведе пресконференция, в която ще вземат участие Костадин Чорбаджийски – председател на Асоциацията на месопреработвателите в България, Димитър Зоров – председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България, Михаил Тачев – председател на Националната асоциация на млекопреработвателите, Мариана Кукушева – председател на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България, Пламен Моллов – председател на Националната лозаро-винарска камара и др.

В 11.30 ч., в Националния дом на техниката в София – ул.”Г.С.Раковски” 108, Костадин Манев, председател на Патентно ведомство на Република Бълтария, и акад. Васил Сгурев, председател на Федерацията на научно-техническите съюзи ще открият официално Национално изложение за изобретения и иновации БулИнвент’09.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще открие Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и лица в Самоков. Началото на официалната церемония е в 14:00 часа.

Ще се проведат официалните разговори на българската парламентарна делегация водена от председателя на Народното събрание Цецка Цачева в Хърватския сабор. Председателят на Народното събрание и придружаващите я народни представители ще се срещнат с председателя на Хърватския сабор Лука Бебич. По-късно българската парламентарна делегация ще се срещне с българската общност в Република Хърватия и с хърватски студенти, изучаващи български език.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама