НОВИНИ


Със закъснение Общината в Пловдив купи реституираната част от площада

1 4042 27.01.2019
Със закъснение Общината в Пловдив купи реституираната част от площада
БГНЕС

Община Пловдив откупи реституираната част от площад ”Централен”. Това се случи, след като Общинският съвет одобри да се платят по 2100 лева на квадратен метър на 34-ма наследници на земята.


Така собствениците ще си поделят сумата от 600 хиляди лева.

 

"Не може община Пловдив да не придобие и да не притежава част от площада на града си", каза пред НТ Дани Каназирева  - общински съветник от "Съюз за Пловдив".

 

"Общинските съветници взеха решение да бъде закупен теренът на стойност 600 000 лева, платими в две бюджетни години. Решението все още не е влязло в сила. След влизането му в сила ще се предприемат действия за изпълнението му", заяви Мирослава Сукарева - директор на Дирекция "Общинска собственост" в Община Пловдив.

 

Според част от общинските съветници в Пловдив, откупуването на спорния терен до Централна поща е трябвало да бъде решен преди градът да поеме домакинството на европейска столица на културата.

 

"Това трябваше да се случи много отдавна. Не сега, когато площадът е разкопан ние да мислим как да придобием и дали ще придобием, и дали някой ще си позволи или не да извива ръцете на общината", заяви Дани Каназирева  - общински съветник от "Съюз за Пловдив".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама