НОВИНИ


БСП притеснени, че парламентът заприличал на съд

12 4480 11.11.2009
БСП притеснени, че парламентът заприличал на съд

Мина времето на Костов, който управлявал едно лично според Мая Манолова, депутат от БСП.


Мина времето, в което Иван Костов раздаваше правосъдие в България. Това каза пред журналисти в парламента Мая Манолова от името на Парламентарната група на Коалиция за България във връзка с искането на Синята коалиция Емилия Малсарова да не заема председателския пост в парламентарната комисия по труда и социалната политика.

„Мина времето, когато му казваха Командира, защото олицетворяваше всички власти в държавата. Вярно е, че идеологически и организационно той продължава да ръководи мнозинството, но все пак искаме да припомним, че българският съд е този, който раздава присъди, и който казва кой български гражданин е виновен и кой български гражданин е невинен. Разтревожени сме от тенденцията да се превръща българския парламент в съд, в Конвент, както и от несекващите опити за политическа намеса в решенията на Прокуратурата и в решенията на съда. Считаме, че всеки български гражданин е невинен до доказване на противното. Предрешаването на всеки един въпрос считаме за неуместен и за груба политическа намеса. Нека имаме търпението институциите да се произнесат по виновността и невинноста на всеки един българин, включително и членовете на БСП”, каза Манолова.
Петър Курумбашев добави: „Ние сме свидетели на разгръщане на едно съревнование между г-н Сидеров и г-н Костов за титлата Петър Панчев на годината, защото следващата година ще има следващо състезание, предполагам. С това си изявление г-н Костов безспорно спечели една точка в това състезание”.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама