АКТУАЛНО


Мая Манолова: ”Топлофикация София“ работи като секретна служба, конкурира ДАНС

9 6942 06.02.2019
Мая Манолова: ”Топлофикация София“ работи като секретна служба, конкурира ДАНС

През 2016 поискахме от ”Топлофикация София” да покаже колко точно хората плащат за юрисконсулти. По наши сметки от дела до сега са 10-15 милиона. За удоволствието да бъдат осъдени, гражданите плащат два пъти - заплатата на юристконсултите, калкулирани в сметките и втори път по заведено дело.


Хванахме "Топлофикация" да съдят хиляди хора за стотинци, граждани дължащи от 1 до 10 лева, за да приберат тези големи юридически суми. Дружеството работи като една секретна служба, конкурираща се с ДАНС. Това заяви омбудсманът Мая Манолова в сутрешния блок на БНТ.

 

"Големият спор е дали "Топлофикация"следва ли да дава на граждани информацията как се харчат техните пари. Сагата е публична.Миналата седмица е приет новият бизнес план на дружеството, което отново не е прозрачно", каза още тя.

 

"На сайта на "Топлофикация" пише, че през юни те могат да поискат нова цена. В момента цената в историята на "Топлофикация" е най-висока. Проблемът е в столичния общински съвет, но и не само", допълни омбудсманът.

 

"Отправих и препоръки за променя на цените на ВиК услугите. Жителите на село Троица, Шуменско плащат по-високи сметки от хората на жълтите павета в София", завърши Мая Манолова.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама