НОВИНИ


Илиан Василев: Невърнати на КТБ 34 млн. лева компроментирт медиите, които са ги взели

5 11340 07.02.2019
Илиан Василев: Невърнати на КТБ 34 млн. лева компроментирт медиите, които са ги взели
Илиан Василев

Собствениците и мениджърите на Труд, Стандарт, 24 часа и Пеевските вестници, преди изобщо да се изказват или да дават трибуна по темата ”КТБ” трябва да включват едно задължително каре ”въпросното издание е получавало ....... кредити от КТБ, от които ..... са обслужени и ..... не са върнати”.


Ако данните са верни за тези 34 милиона лева невърнати, говоря за първично отпуснатите кредити, а не тези минали през цесии и "забрава", то това в прав текст означава, че тези издания трябва да обявят незабавно обявени за неплатежоспособни, по силата на закона, защото не вярвам стойността на активите да е по-голяма от тази на пасивите.

 

Да напомня - задължението да се върнат кредитите не се променя от фалита на банката КТБ. Дори и ако са цедирани и сега се обслужват от друга банка. Иначе е лесно да раздаваш правосъдие, да громиш другите издания, да настояваш Дунарит да бъде продаден за да се попълни дупката в масата на несъстоятелността, като получаваш през фалита на КТБ огромни обезценки на кредитите към същата тази банка или удобно рефинансиране.

 

Това е екземплярен, базов конфликт на интереси и потенциално компрометиращи журналистическата свобода и безпристрастност мотивации. Примерно обслужваме "официалната" теза, срещу което не ни затварят вестниците, а ние се правим на милионери.

 

Илиан Василев, Фейсбук

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама