ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 14 август

0 3867 13.08.2007
Предстоящо на 14 август

Проверяват площадките за балиране и временно съхранение на отпадъци на София; социалдемократите представят позиция за плоското данъчно облагане; "Топлофикация" - София представя инвестиционна и ремонтна програма.


РИОСВ – София ще извърши проверка на площадките за балиране и временно съхранение на балираните отпадъци на София. На проверката се очакват да присъстват и представители на инициативните комитети на протестиращите срещу площадките граждани от районите “Искър”, “Надежда” и “Кремиковци”. РИОСВ – София упражнява постоянен контрол на площадките за предварително третиране на битовите отпадъци на град София по предварително изготвен график, като следи за състоянието на компонентите и факторите на околната среда.

Ще се проведе политически съвет на НДСВ.

Министърът на вътрешните работи Румен Петков ще бъде на посещение в Разград. По програмата на визитата предстои среща с областния управител Наско Анастасов, с кмета на Община Разград Денчо Бояджиев и с кмета на Община Цар Калоян Ахмед Ахмедов. Министърът ще посети и ОДП-Разград, където ще проведе среща с комисар Кръстю Сотиров, директор на областната дирекция. По време на срещите ще бъдат обсъждани въпроси за единодействието на полицейските служби с органите на местната власт при бедствено положение, а също и съвместните мерки при отстраняване на щетите след бедствия и аварии.
В 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Политическо движение “Социалдемократи” на тема: “Позиция на политическо движение социалдемократи по въвеждането на плоското данъчно облагане”. На пресконференцията ще бъде обсъждано дали може ли да очакваме по-висока събираемост на данъците при 10% плосък данък, ще създаде ли плоското облагане стимули за икономиката, ще се подобри ли социалната справедливост и да се очаква ли по-висок растеж. Ще бъдат търсен и отговора на въпроса ще спечели ли тройната коалиция от плоското облагане.

От 10.30 часа в конкурентната зала на Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) ще се проведе пресконференция за резултатите по проекта на министерството „Таен клиент”, където министър Николай Василев ще представи резултатите по проекта. На пресконференцията министърът ще представи и двамата служители на министерството, които получават стипендия за включване в програма за дистанционно обучение за степен “Master of business administration” на Института за образование World wide education (WWEDU) във Велс, Австрия.

От 11.00 часа в Зала №1 на Столична община ръководството на „Топлофикация София” АД ще представи инвестиционната и ремонтна програма на дружеството за 2007 г.

В пресклуба на БТА от 11.00 часа ще се състои пресконференция на Организационния комитет за прекратяване на ВиК концесията на София и Националния комитет за подобряване водоснабдяването на България. Участници ще бъдат ръководствата на Организационния комитет и на НКПВБ. Решението на част от Столичния общински съвет за подписване на второ допълнително споразумение за концесията на ВиК системата на София е предателство спрямо гражданите на столицата.

От 12.00 часа ще се състои пресконференция на Фондация "Работилница за граждански инициативи" във връзка представянето на кампанията "Да построим дом след потопа!" Ще бъдат набирани средства за подпомагане на хората, пострадали от природните стихии през последните месеци. Организаторите предлагат на дарителите два от най-лесните и модерни механизми: изцяло чрез интернет (www.zaedno.bg) и SMS. Екипът на ФРГИ ще говори за целите на кампанията, механизмите за даряване и прозрачността при разпределянето на средствата.

От 11.00 ч., в Конферентния център на Областна администрация – Видин ще се проведе работна среща, на която ще бъдат обсъдени възможностите за участие на бизнеса и заинтересованите институции във финансирането на система за видеонаблюдение в гр. Видин. Областният управител инж. Кръстьо Спасов предлага въвеждането на такава система като ефективна мярка за осигуряване на безопасни условия за движение, предотвратяване на нарушения в обществения ред и подобряване сигурността на гражданите. “Системата за видеонаблюдение оказва респектиращо въздействие върху участниците в пътното движение и опитът доказва нейната ефективност”, е мотивът, който областният управител изтъква в поканата си до участниците в предстоящата среща.

В рамките на организирания от депутата в Европейския парламент Биляна Раева информационен ден, експерти от МТСП и МДААР ще представят във Враца оперативните програми „Развитие на човешките ресурси” и „Административен капацитет”. Същия ден Раева ще открие във Враца своя приемна, част от мрежата от офиси в 12 населени места на страната.
frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама