НАРОДЕН ГЛАС


Бойко Ноев: Ключът за отравянето на Гебрев е във фирма ”Виафот”

15 9317 12.02.2019
Бойко Ноев: Ключът за отравянето на Гебрев е във фирма ”Виафот”

Зад отравянето на Гебрев стоят руски интереси. Русия иска да закрие оръжейната индустрия в България. Да дестабилизира България и тя да стане слабо звено в НАТО и ЕС. Така че отравянето на Гебрев е една дълга брънка. Първо са руските кръгове в България и второ- техните ятаци в България. Офшорната фирма ”Виафот” - зад нея стои ключът по случая, зад фирмата, която иска да придобие Дунарит.


Така бившият военен министър Бойко Ноев коментира случая "Гебрев".

 

Той разнищи вчерашното изказване на главния прокурор Сотир Цацаров: Гебрев не пие кафе и не е работа на един главен прокурор да излиза и да говори такива неща. Има хора, които му пишат фалшивите справки и той излиза и ги чете пред обществеността. Истината е, ча властите искат да прикрият този случай и затова не подновяват разследването, заяви Ноев.

 

Факт е, че българските власти не съдействаха, когато Гебрев ги помоли. Някои от тях прикриват този случай, подчерта той. Вчера ми стана жал за главния прокурор и нещата, които са го накарали да говори, посочи Ноев и изнесе някои факти по случая. „Никога тримата отровени не са били на едно и също нещо. Гебрев не е отровен в ресторанта, а там е припаднал“.

 

Бившият военен министър добави, че очаква скоро и други имена да изплуват около този случай. Факт е, че руски граждани са го свършили това. По интересно е кои са ятаците тук, които са помогнали. Властите се опитват да прикрият този случай и призовавам гражданите да не вярват на това, което говорят.

 

По думите му британските власти имат интерес да разкрият случая с отравянето на Скрипал, а българските за отравянето на Гебрев - не. Мотивите за прикриването тепърва ще станат ясни. Тези, които си мислят, че ще продължат с прикриването грешат. Интересите на Русия не са да ударят някоя и друга партия у нас, а позициите на страната ни в Европа да бъдат отслабени, подчерта той.

 

В идните седмици Новичок ще влезе в списъка на химическите организации. В организма на Гебрев са намерени два химикала, единият от които не е идентифициран, каза още Ноев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама