НОВИНИ


Във Войводиново свикват общоселско събрание

2 3745 12.02.2019
Във Войводиново свикват общоселско събрание
Незаконни ромски постройки във Войводиново. БГНЕС

Ще се търси решение на конфликта между българи и роми във Войводиново на общоселско събрание, което е свикано тази вечер от управата на населеното място. Жителите на Войводиново не желаят ромите да се завръщат в незаконните постройки в махалата, а те от своя страна искат държавна намеса, за да се върнат там.


На него ще се набележат поредните мерки за преодоляване на конфликта българи - роми. Той ескалира след като двама братя от малцинството  жестоко пребиха командоса Валентин Димов след скандал в центъра на селото. Жителите на Войводиново не желаят ромите да се завръщат в незаконните постройки в махалата. От своя страна те пък заявиха, че нямат къде да живеят и поискаха спешна държавна намеса. 

 

На вчерашната среща в Община Марица стана ясно, че Областната управа ще търси начини да осигури на 50 от тях социални жилища. Димитър Иванов - кмет на Община Марица заяви пред БНР, че на общоселското събрание ще се реши какво да се прави с терена, на който бяха съборени 19 опасни постройки на цигански семейства и където предстои събарянето на още 17 сгради. 

 

По негова информация ромите, които са живеели там, вече са си наели квартири и голяма част от тях разполагат със средства, за което се съди и по откритото скъпо оборудване в домовете им.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама