НОВИНИ


Депутатите на БСП напуснаха извънредното заседание на Правната комисия

0 4227 14.02.2019
Депутатите на БСП напуснаха извънредното заседание на Правната комисия
Крум Зарков

Депутатите от парламентарната група на БСП демонстративно напуснаха извънредното заседание на Комисията по правни въпроси, на което се преразглеждат някои от промените в Изборния кодекс.


На него трябваше да се обсъди предложения от левицата публичен регистър на избирателите, нови обстоятелства около въвеждането на машинно гласуване в някои от избирателните секции, както и възможността за изработване на график за провеждане на експериментите за електронно дистанционно гласуване.

 

В началото на заседанието думата взе депутатът от левицата Крум Зарков.

„Самият факт за свикване на извънредно заседание на Правната комисия показва, че нашите критики към работата ѝ снощи са били удачни“, посочи той.

 

„След като ще поставим на ново обсъждане въпросите на избирателните списъци, на машините, на социологическите проучвания, аз предлагам да преразгледаме и други важни въпроси, например преференциалното гласуване и начина на обжалване на решенията“, настоя социалистът.

 

Предложението на опозицията не бе прието от мнозинството в комисията. Това стана и конкретният повод от БСП да напуснат заседанието.

 

„Това е пълен фарс“, заяви Крум Зарков, цитира БГНЕС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама