НОВИНИ


Цветанов: Скандалите са за запазване статуквото

11 4444 13.11.2009
Цветанов: Скандалите са за запазване статуквото
Цветан Цветанов Вяра Йовева

Последните 20 години всички тези скандали, които се провокират, не са, за да създават напрежение. Те са, за да се запази статуквото. Това e мнението на министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов във връзка с изявлението на Алексей Петров




„Вие убедени ли сте, че висшите държавни служители от Шесто управление са били част от всичко това, което се е случвало през последните 20 години?”, попита министърът.

„От това, което излезе от комисията по досиетата, знаете, че бившият председател на ДАНС г-н Петко Сертов, бившият съветник в ДАНС г-н Алексей Петров – те са бивши служители на Бившата Държавна сигурност и на Шести отдел на Държавна сигурност. Така че аз не бих искал да давам отговор на публикации или на формулирани дадени тези в обществото. Има си форма, има си институции, където могат да бъдат дадени конкретните имена, да се направят конкретните проверки”, каза Цветанов.

„Не искам да продължава този конфликт и тези инсинуации, които се хвърлят в публичното пространство от лица и хора, които са били съпричастни към Бившата Държавна сигурност и Шесто управление. Аз няма да коментирам повече подобни изказвания на хора, които са били част от бившата Държавна сигурност и Шесто управление”, добави Цветанов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама