АКТУАЛНО


Напук на почернените майки: МС възлага на Калина Крумова нова мисия за пътната безопасност

17 14612 15.02.2019
Напук на почернените майки: МС възлага на Калина Крумова нова мисия за пътната безопасност
Калина Крумова

Напук на отпора на почернените майки, загубили децата си при катастрофи, МС възлага на бившата атакистка Калина Крумова нова мисия, свързана с пътната безопасност. Става дума за това, че правителството предлага дамата, изредила няколко партии, да бъде включена в работна група по изготвяне на учебна документация за обучение на шофьори.


Заради това, че Крумова продължава и след махането на Валентин Радев  да бъде съветник на новия вътрешен министър по въпросите на пътната безопасност, полицаи започнаха да я наричат „Вечната Амбър“.

 

Проверка на Фрог показва, че Крумова е предложена  за новата работа на МС от зам.-шефа на МВР Красимир Ципов, но в качественото му на временен министър. На 17 януари т. г. правителството иска кандидатура й в групата да бъде одобрена от двама министри-образователния и транспортния. Очаква се днес министърът на образованието Красимир Вълчев  да реши дали ще сложи подписа си в подкрепа на Калина Крумова.

 

 Експерти признаха, че членовете на подобна работна група трябва да са хора с доказан професионализъм в областта на пътната безопасност и обучението на шофьори. Освен това сферата е много чувствителна, тъй като могат много лесно да се прокарват едни или други бизнес интереси.

 

Последно името на Крумова се свързва с разразил се скандал преди няколко месеца. Става дума за това, че бившата депутатка от „Атака“ участва в проект за обновяване на психотестове за  професионални шофьори за близо половин милион лева., заедно с политическия психолог от БАН Антоанета Христова. По този повод майките, загубили децата си при катастрофа изригнаха: "Против сме управлението на калинките. Против сме Калина Крумова да вземе половин милион за тестове. Не ме интересуват нейните политически изяви, а нейната експертиза".  Друга допълни: „Според мен Калина Крумова не е компетентна за тази дейност. С какво тя е по-добра от един специалист от КАТ или пътен инженер, например? Този избор буди неодумение. Тези средства трябва да отидат за подобряване на пътната безопасност“. Гласът на жените, обаче пропадна в дън земя.

 

Веднага след като Калина Крумова бе назначена на работа в МВР, Фрог нюз запита вътрешното ведомство:

 

1.   Проучена ли е  Калина Крумова за работа в МВР, на каквато процедура се подлагат всички служители? Какъв е резултатът от проверката?

2.   Получила ли е достъп до класифицирана информация?

 

3.   Установено ли е, дали като  депутат от „Атака”, е контактувала с  лица, осъдени на доживотен затвор без право на замяна за поръчкови убийства и рекет?

 

4.   Знае ли се, дали Крумова е имала професионални или други отношения с бившия съветник от „Атака” Петър Стоянов-Сумиста, който според ВКС е лидер на организирана престъпна група за убийства? Ако това е направено, то какъв е резултата?

 

Отговор и досега няма!


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама