НОВИНИ


Осем души са с усложнения от морбили

0 3907 16.02.2019
Осем души са с усложнения от морбили

9-годишно дете и мъж на 27 години са в реанимация. Издирват контактни лица, за които се предполага, че може да са заболели от морбили.


Осем души са с усложнения от морбили. 9-годишно дете и мъж на 27 години са били приети по спешност в реанимацията на благоевградската болница. Състоянието на мъжа вече се е подобрило, но детето продължава да бъде с дихателна недостатъчност, съобщава Нова телевизия.

 

При някои от децата има развити пневмонии, а при едно от тях, което е било настанено в инфекциозното отделение в петък, много бързо са се развили симптомите на болестта. Настъпила е дихателна недостатъчност и се е наложило детето да бъде преместено в реанимация.

 

Д-р Елена Лазарова от Инфекциозното отделение в Благоевград обяснява, че детето, което е приведено в Отделението за анестезиология и интензивно лечение с тежка дихателна недостатъчнос засега е стабилизирано. Едно от децата с пневмония е на 2 години. При големите болестта протича по-леко, като единият,  който е приведен в ОАИЛ също е бил с тежка дихателна недостатъчност, но се подобрява. Според лекарите, не зависи от възрастта колко тжеко ще премине зболяването, а от имунитета на пациентите.

 

15 деца остават под наблюдение в педиатричното отделение на болницата в Разлог, което се оказа огнище на заразата с морбили. Те са изолирани и не се допускат контакти на близките с тях, съобщава БНР.  Детското отделение в болницата в Разлог е затворено и са взети всички мерки срещу разпространението на морбили. Спрени са всички визитации в цялата болница.  Миналата година инфекциозното отделение там беше закрито поради липса на лекари специалисти. В момента се проверява медицинската документация и се разследват обстоятелствата, при които е тръгнала заразата, съобщава БНТ.

 

От общо 19 приети в инфекциозните отделения на три болници, 14 са показали положителни проби за морбили. Все още се издирват контактни лица, за които се предполага, че може да са заболели от морбили.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама