НОВИНИ


Безплатно ваксиниране срещу морбили в София

0 3844 19.02.2019
Безплатно ваксиниране срещу морбили в София

Столичната регионална здравна инспекция ще разположи от утре мобилен кабинет с екип в квартал ”Христо Ботев”, където ще бъдат поставяни ваксини срещу морбили на всички деца от 13-месечна до 18-годишна възраст. Това съобщиха от Столична община.


Временни кабинети за поставяне на ваксини ще бъдат отворени в четирите общински многопрофилни болници – Първа МБАЛ, Втора МБАЛ, Четвърта и Пета МБАЛ. От 21 февруари там ще бъдат поставяни безплатни ваксини на желаещите по инициатива на общината.


Решението е взето след среща в общината, на която са участвали директорът на столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев, зам.-кметът на  София Дончо Барбалов, председателят на здравната комисия към СОС д-р Веселин Милев, директорът на дирекция „Здравеопазване“ д-р Моника Чеуз и кметът на район Слатина Наталия Стоянова.

 

Министерството на здравеопазването е изпратило указания до всички регионални здравни инспекции за предприемане на мерки за ограничаване на разпространението на заболяването и недопускане възникването на нови случаи. Една от тях е личните лекари да издирят и установят всички лица от 13-месечна до 18-годишна възраст без данни за имунизация и с пропуск в имунизационния календар. Разпоредено е такива лица незабавно да бъдат ваксинирани срещу морбили.

Министерството на здравеопазването отправи апел към родителите, ако децата им не са ваксинирани, сами да потърсят личния си лекар.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама