НОВИНИ


М. Константинов: С преференциите се стига дотам един политик да псува свой колега

7 3969 20.02.2019
М. Константинов: С преференциите се стига дотам един политик да псува свой колега
Михаил Константинов

След като стана ясно, че не могат да се осигурят 12 хиляди машини за гласуване, трябваше това да бъде отложено. Поправките в НК прераснаха до абсурд. Това каза Михаил Константинов по БТВ.


ЦИК е мандатен орган. Мандатът може да бъде законово продължен с преходни и заключителни разпоредби, за да може тази ЦиК да проведе изборите. Но кой знае защо депутатите се заинатиха и не го направиха. Сега се правят опити да се спасят нещата. Тази комисия трябва да произведе избори. Ако я сменим, ще стане катастрофа. Новата ЦИК ще встъпи в действие след 27 май. Машинно гласуване няма. Има машинно преброяване, сканиране на бюлетините. Има го на много места. Така ще се изчистят спорове в комисиите. Това е друг закон, друга процедура и  трябва да се опише. Преференциите ще се върнат и ще действат.

 

С преференцията политиците от една страна губят контрол върху кандидатите за депутати. И второто-не може да се избегне вътрешновидовата борба. Кандидати от една листа застават един срещу друг. Стигна се до там един кандидат да псува свой колега. Това нещо е недопустимо и нанася щети.  Преференциите ще се върнат, хората ги предпочитат. БСП използваха глупостта на сегашните управляващи, за да ги атакуват.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама