НОВИНИ


Съдът проверява болничния лист на шефа на БНТ К. Каменаров

2 4532 20.02.2019
Съдът проверява болничния лист на шефа на БНТ К. Каменаров
Константин Каменаров

Софийският градски съд започна проверка на болничния лист на генералния директор на БНТ Константин Каменаров.


Припомняме, преди 2 дни съдът отложи за пореден път делото на Каменаров, след като пред магистратите беше представен болничен лист. Днес обаче Каменаров беше забелязан на кадри от събитие в Брюксел, което се е провело по същото време, в което Каменаров бил в болничен.

 

След като това стана ясно, съдът се самоангажира да провери болничния лист, защото според родното законодателство не съществува вариант, в който болен може да ходи в командировка в чужбина.

 

Директорът на БНТ обжалва вече наложената му условна присъда за шофиране след употреба на алкохол. За една година заседания той се е явил в съда само веднъж в съдебна зала, съобщи bTV.

 

Отсъствията му са били заради заболявания и неотложни служебни ангажименти.

 

Константин Каменаров е подсъдим на втора инстанция в Софийския градски съд, където обжалва присъда условно лишаване от свобода от 1 година и 3 месеца и глоба от 600 лв. за това, че е управлявал автомобила си със съдържание на алкохол 1,6 промила, установено с кръвна проба. Ако присъдата бъде потвърдена от СГС, той може да загуби поста си като генерален директор на БНТ, по силата на условията посочени в Закона за радио и телевизия.



 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама