НОВИНИ


Оставиха в ареста Димитър Желязков-Очите, в Турция се грижели по-добре за него

2 4057 21.02.2019
Оставиха в ареста Димитър Желязков-Очите, в Турция се грижели по-добре за него
Димитър Желязков БГНЕС

Адвокатът на Димитър Желязков, по известен като Митьо Очите, поиска смяна на съдебния състав заради пристрастност. Въпреки това съдът реши, че задържаният остава зад решетките.


Съдът остави в ареста Димитър Желязков-Митьо Очите. Според магистратите има опасност той да извърши друго престъпление. По-рано неговият адвокат поиска да му бъде направена медицинска експертиза, тъй като състоянието му се е влошило. Имал и неизвадени от тялото куршуми.

 

Защитникът му иска да се установи актуалното състояние на Митьо Очите, за да стане ясно дали престоят му в ареста застрашава здравето и живота му. Според обвинението обаче здравословното му състояние е задоволително и експертизата не е спешна. Самият Димитър Желязков заяви, че не желае да бъде освободен, а само да бъде прегледан. В Турция се грижели за състоянието му много по-добре, отколкото у нас.

 

Прокуратурата настоява Желязков да остане за постоянно в ареста.

 

Съдът не уважи искането за експертиза на защитника му, тъй като в законодателството има достатъчно гаранции за здравето на арестантите. Може да се ползват пунктовете и болниците в местата за лишаване от свобода.

 

Адвокатът на Желязков заяви, че има основания да счита, че съдебният състав е пристрастен и поиска да бъде назначен нов. Съдът обаче отхвърли искането с мотива, че няма основания за пристрастност.

 

Желязков е уличен като лидер на организирана престъпна група за палежи, побои и разпространение на наркотици. За тези престъпления законът предвижда до 15 години затвор. Той беше екстрадиран от Турция, след като прекара 6 месеца в турския арест. Решението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване. Желязков вече е осъждан, излежал е присъдите си, но не се е повлиял.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама