НОВИНИ


Радев в Кошице: Няма да допусна отвън да решават бъдещето на енергийните ни проекти

21 5024 28.02.2019
Радев в Кошице: Няма да допусна отвън да решават бъдещето на енергийните ни проекти
Румен Радев БГНЕС

Държавният глава Румен Радев заяви в Кошице, където се провежда среща на държавните глави от групата Б9, че форматът с участието на източноевропейски членки на НАТО вече създава рискове за отделните държави, а в това число – и за българските енергийни проекти.


"Тук съм, за да не допусна друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти. При подготовката на срещата установих, че определени текстове на предварително изготвената декларация застрашават реализацията на важни инфраструктурни проекти от наш национален интерес и направих необходимото проблемните текстове да бъдат извадени от декларацията”, заяви Радев, цитиран от своя пресцентър.

 

По думите му НАТО има достатъчно механизми за изработване на единна политика, докато регионалният формат изостря риториката, което не кореспондира с политиката на сдържане и диалог, възприета от Алианса.

 

Президентът подчерта, че очаква българското правителството да „материализира визитата на руския премиер Дмитрий Медведев в България, а не да става заложник на чужди интереси“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама