НОВИНИ


Протест в Петрич, хората си искат отстранения свещеник

1 4182 02.03.2019
Протест в Петрич, хората си искат отстранения свещеник

Протест в Петрич брани архиерейския наместник в духовната околия Ангел Кочев, който е отстранен от поста си. Местната власт изпрати подписка до патриарха и до Светия синод в негова защита.


Един от доводите за отстраняването на свещеника е напредналата му възраст – 75 години, но хората искат незабавното му връщане.

 

„Събрали сме се, за да защитим духовния ни водач. Духовният лидер, който с годините се е доказал със своите качества като човек, който може да води своето паство. Защото отец Ангел Кочев досега не е отказал на нито един човек в града да бъде в негова подкрепа, в негова помощ – да води своето паство напред към духовно израстване. Никога не е бил човекът, който да не стои зад тези качества. Ценностите му са доказани. През всичките тези години той е бил отдаден на хората и на своята служба. Отдаден на църквата”, каза учителката Таня Димитрова, цитирана от бТВ.

 

По думите на кмета на Петрич Димитър Бръчков с отстраняването на отец Кочев духовният мир в града е бил нарушен, а напрежението може да ескалира в следващите дни.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама