ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 15 август

0 4097 14.08.2007
Предстоящо на 15 август

Почитаме Богородица; премиерът е във Варна за празника на града; софийският кмет инспектира ремонтите в столичните училища; стачният комитет в "Пирогов" излиза със становище за избора на нов директор.


Министър-председателят Сергей Станишев ще посети Варна по повод празника на града. Премиерът ще се включи в тържествата за отбелязване на Деня на морската ни столица, който съвпада с църковния празник - Успение на Пресвета Богородица.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и областният управител на Перник Иван Димитров в 11.00 часа ще посетят Националния детски екологичен комплекс в с. Ковачевци, общ. Перник, където ученици от софийските средни училища участват в проект “Симулация на създаването и функционирането на съвременна демократична държава”.

От 11.00 часа в Министерство на земеделието и продоволствието изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” ще даде пресконференция за изпълнението на държавната политика за подпомагане на земеделските производители и дейността на програма САПАРД и перспективи в работата на Разплащателната агенция.
Брифингът ще се проведе в Големия колегиум на МЗП.

Кметът на София Бойко Борисов ще инспектира хода на ремонтните работи в столичните училища. В 10.00 ч. Борисов ще бъде в 132 СОУ /бул. „Цар Борис ІІІ” 128/.

На 15 и 16 август 2007 г. по покана на председателя на Патентното ведомство Костадин Манев на посещение в България пристига делегация от Датското ведомство по патенти и търговски марки, водена от неговия председател Йаспер Конгстад. В програмата на посещението са предвидени срещи и разговори на гостите с ръководството на ведомството и ръководители на структурни звена.

Стачният комитет на “Пирогов” ще заседава от 12,30 часа. След заседанието стачният комитет ще излезе със становище за избора на новия директор на “Пирогов”. 

Асоциацията на фирмите за топлинно счетоводство започва разяснителна кампания. Цялостният процес на изработването на изравнителните сметки ще бъде представен в сряда, 15 август, в 10.00 ч. в офиса на фирма „Бруната България”.

За трета поредна година българските лекари отбелязват датата 15 август като отдават почит на загиналите медици във войните и при изпълнение на професионалния си дълг. Тази година Фондация „За хората” и Фондация „Екология и сигурност” с подкрепата на Районната лекарска колегия - Велико Търново организират гостуваща изложба на двама великотърновски лекари - д-р Албена Стойкова и д-р Йордан Маринов, които ще представят в софийската галерия „Митков” свои творби. Изложбата ще бъде открита на 15 август 2007г.

По повод Деня на Варна - 15 август от 9.00 часа сутринта в катедрален храм “Св.Успение Богородично” ще бъде извършена тържествена архиерейска света литургия и благодарствен молебен за здравето на жителите и гостите на Варна. От 10.30 часа пък на площад “Св. Св. Кирил и Методий” ще бъде издигнат флагът на Варна, а десет минути по-късно ще тръгне литийно шествие с чудотворна икона на Света Богородица.
В 17.30 часа в морската градина концерт ще изнесе Варненския салонен оркестър. От 20.30 часа пък ще се проведе концерт “Обречена на обич” в Летния театър. Празничната програма ще завърши с концерт “Здравей, Варна”, който ще се проведе от 22.30 часа в Морската градина от към главния

Изпълнителна агенция "Морска администрация” и Агенцията за морска безопасност и брегова охрана на Обединеното кралство ще открият съвместен проект за партньорство от 9:30ч., в Конферентна зала, етаж 2, на Изпълнителна агенция „Морска администрация” във Варна. От 11:30 часа е предвидена пресконференция.

Секретарят на ВС на БСП Кристиан Вигенин в 11:00 часа ще има Приемна за граждани в Областния съвет на БСП в града В 13:30 часа Вигенин ще отпътува за Елхово и Болярово за работни срещи с председателите на Общинските съвети на БСП и с кметовете на двете общини.

Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов ще дари уникална икона на Света Богородица на църквата “Св. Богородица” в Карлово по случай храмовия празник.

По случай големия християнски празник Успение Богородично се очаква събирането на много хора и автомобили в района на Рилския манастир. По тази причина от полицията призовават гражданите да се придвижват при стриктно спазване на правилата за движение по пътищата, паркирането да става само на определените за целта места и извън активната лента за движение, да спазват указанията на контролните органи. В района на Рилския манастир са организирани засилени мерки за сигурност. frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама