НОВИНИ


Управляващите засега запазват заплатите на червените депутати

3 3932 10.03.2019
Управляващите засега запазват заплатите на червените депутати

Заплатите на опозицията засега частично остават. Въпреки отсъствието на БСП от залата, управляващите няма да отрежат едната трета, от която им се плащат осигуровките.


Въпреки че нищо не е официално, управляващите бавят и най-вероятно няма да внесат в зала поправките в правилника, с които заплатите на отсъстващите стават кръгла нула.

 

Считам, че не трябва да се налагат повече санкции от тези две трети, които и сега им се налагат. Ако ние им вземем и тази една трета, ще се окаже, че са уволнени. Имаме ли право ние да се чувстваме работодатели на опозицията?”, попита Емил Димитров – Ревизоро от Обединените патриоти.

 

И ГЕРБ не са активни по темата. „Доколкото виждам, в момента няма такова внесено предложение в пленарната зала. Моето мнение по принцип е, че те си носят отговорност за действията”, каза Тома Биков от ГЕРБ.

 

В БСП има и гласове за връщане в залата, най-вече по финансови причини. Засега обаче тези гласове са в малцинство при заседанията на групата.

 

„Не е имало гласуване, имало е обсъждане, но крайното решение за връщане трябва да го вземе Националният съвет, който извади депутатите от парламента”, обясни Калоян Паргов от левицата, цитира bTV.

 

Повече от две седмици БСП отказва да дойде в Народното събрание. Стаята им в парламента продължава да пустее.

 

Следващия пленум, на който темата може да се постави, ще е на 17 март. Тогава ще е ясен и водачът на червената листа за евровота.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама