НОВИНИ


Европарламентът обсъжда допълнителни санкции срещу Русия

2 3825 11.03.2019
Европарламентът обсъжда допълнителни санкции срещу Русия

Европейският парламент ще обсъди тази вечер предложение на Русия да бъдат наложени допълнителни санкции от ЕС, ако Москва продължава да нарушава международния ред. Това сочи програмата на тазседмичната сесия на евродепутатите в Страсбург.


Групата на Европейската народна партия изрази подкрепа за призива, залегнал в незаконодателната резолюция, докато групата "Европа на народите и свободата" защити обратното виждане - че санкциите срещу Русия трябва да отпаднат. В черновата на резолюцията се препоръчва преразглеждане на споразумението за сътрудничество с Русия в области от общ интерес, като борбата с тероризма и измененията в околната среда.

 

По-близки отношения с ЕС биха били възможни само ако Русия приложи изцяло споразуменията от Минск и започне да спазва международното право, пише в текста. През декември миналата година Съветът на ЕС удължи икономическите санкции срещу Русия до 31 януари 2019 година. Резолюцията ще бъде гласувана утре.

 

Тази вечер ЕП ще разисква заплахите за сигурността, свързани с повишаването на технологичното присъствие на Китай в ЕС. Предвижда се ЕП да подкрепи въвеждането на европейски сертификати за киберсигурност на стоки, процедури и услуги.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама