НОВИНИ


За първи път: Разпитват свидетелите по мегаделото КТБ, свързани с отмъкване на активи

1 4183 12.03.2019
За първи път: Разпитват свидетелите по мегаделото КТБ, свързани с отмъкване на активи

Днес в специализираният наказателен съд трябва да се явят първите свидетели, които да дадат своите показания по делото КТБ. То е срещу Цветан Василев и още 17 души. Одиторът Николай Орешаров и управителят Валери Карадачки ще отговарят на въпроси.


Първият в списъка на свидетелите бе Бисер Лазов,  но съдът се съгласи с искането на защитата той да бъде изслушан на по-късен етап, заради многото разпити, които той е имал.

 

Днес вероятно ще стане ясно и кога и как ще бъде изслушани обясненията на Цветан Василев. В предишното заседание съдия Вирджиния Петрова прие искането на Василев и адвокатите му той да бъде изслушан за първи път чрез видеоконферентна връзка.

 

 На утрешното заседание показания трябва да дадат още двама ключови свидетели -Теодора Танева и Емил Галов. Припомняме, че срещу двамата (и още 4 души начело с Бисер Лазов) бе заведено дело за клевета от Цветан Василев. Делото приключи по давност, след като повече от година спецсъдът не изпрати поисканите материали в районния съд. Танева и Галов са свързани с редица схеми и отмъкване на активи от затворената банка, за които Фрогнюз не веднъж е писал.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама