НОВИНИ


Спецсъдът е получил 3300 искания за подслушване

1 4145 14.03.2019
Спецсъдът е получил 3300 искания за подслушване

От Специализирания наказателен съд са били искани най-много специални разузнавателни средства (СРС) – 3300 от общо около 4500 заявления за цялата страна, отчетоха от съда.


Това се дължало на факта, че освен делата срещу организираната престъпност и делата за тероризъм в него се гледат и т.нар. "корупционни дела".

 

На въпрос защо след като в доклад на Държавния департамент се казва, че  правителството  разполага с механизми да разследва и наказва злоупотребите и корупцията, безнаказаността продължава да представлява проблем, новоизбраният председател на Специализирания наказателен съд Мариета Райкова отговори:

 

"И вие сте забелязали, че в обществото има едно неудовлетворение от работата на съдебната власт въобще. Но виждам какви усилия полагат колегите ни да се справят с големия обем дела и желанието им съвсем точно да приложат закона, обективно и изцяло върху доказателствата, които са събрали, като се абстрахират от всякакви странични влияния. Полагаме ги тези усилия, не казвам, че сме се справили".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама