АКТУАЛНО


Гротеска! Вместо протестиращите полицаи се самозадушиха със сълзотворен газ

12 16401 16.03.2019
Гротеска! Вместо протестиращите полицаи се самозадушиха със сълзотворен газ
Когато пръскаш народа със сълзотворен газ, но не знаеш че има вятър.

На проведения днес протест срещу правителството на ГЕРБ пред Народното събрание се стигна до сбълъци между протестиращите и полицията. Демонстрантите се опитали да пробият полицейския кордон за да спрат движението по бул. ”Цар Освободител”, но без успех. В отговор полицията използвала лютив спрей, който отблъснал протестиращите, но задушил и самите полицаи.


Протестът бе организиран в социалните мрежи и се очаква утре да има нова демонстрация от 17:30 ч. Днешното шествие премина през Народното събрание, Министерския съвет и Президентството, след което се отправило към бул. „Витоша” и се върнало обратно към парламента.

 

Протестиращите се обявиха за борба с корупцията, нова конституция и предсрочни избори. Основното им искане обаче бе провеждане на национален референдум за промяна на системата на управление към пряка демокрация.




„Целта на протеста ни е да се съберем достатъчно много и тъй като сме в правото си на обсада на парламента да пробием, при втория си опит полицейския кордон и да достигнем вратите, и то с такъв устрем, че да излезем от другата страна. Ние няма да ги осъждаме, те сами се осъдиха с делата си. В сряда, в 14 ч. ще бъдем достатъчно много повече отсега, за да свършим каквото трябва”, заявява пред БГНЕС Спас Мантаров, който е организатор на протеста.

 

Фейсбук завря от коментари за действията на полицията. В повечето от тях хората осъждат действията на органите за реда , а в други се подиграват на  безслието им, отбелязвайки факта, че полицаите били повече от протестиращите.

 

Може да видите видео от Фейсбук ТУК.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама