ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ


И Пловдив се уреди с Киномания

0 6206 19.11.2009
И Пловдив се уреди с Киномания

Киномания 2009 за четвърти път стартира в Пловдив. Открива се днес с ливанско-френската продукция „Карамел" - дебют на Надин Лабаки, която изпълнява и главната роля във филма.



С два пъти по-малко средства от необходимите направихме Киномания 2009 в Пловдив. Но за да бъдат запълнени дупките в бюджета, тази година зрителите ще бъдат лишени от специалните гости - режисьори и актьори. Това заяви за Дарик радио съорганизаторът на фестивала Лили Бързева.

В афиша на пловдивската Киномания са включени 27 ленти, които ще могат да бъдат видяни от 19 до 29 ноември. Повече от заглавията пристигат от от САЩ. Европейското кино е представено от Италия, Франция, Испания, Русия и от няколко международни продукции.

Едно от най-скандалните заглавия в програмата е „Антихрист" на режисьора Ларс Фон Гриер („Догвил", „Танцьорка в мрака"), за който отзивите след прожекцията на филма в Кан бяха крайни, а мнението на критиката - противоречиво.

Внимание заслужава филма „Ню Йорк, обичам те". Събрал няколко любовни истории, които се случват в американския град, той е дело на впечатляващ режисьорски екип - Фатих Акин, Скарлет Йохансон, Брет Ратнър и Натали Портман.
Скромно е българското участие на Киномания 2009 в Пловдив, където ще бъде показан само филма „Раци" на Иван Черкелов.

Освен вече споменатите режисьори, сред по-известните имена в програмата на кинофеста са Франсис Форд Копола, Уди Алън и Джери Закс, а сред актьорите блестят сър Антъни Хопкинс, Уилям Дефо, Пенелопе Крус, Орландо Блум, Дъстин Хофман, Джоко Росич, Койна Русева, Дани де Вито, Моника Белучи.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама