НОВИНИ


Северин отива на съд за убийството на Виктория, прокуратурата писка доживотен затвор

1 3896 19.03.2019
Северин отива на съд за убийството на Виктория, прокуратурата писка доживотен затвор

Окръжната прокуратура в Русе внася в Окръжния съд в Русе обвинителния акт срещу Северин Красимиров за убийството на журналистката Виктория Маринова. 21-годишният мъж ще отговаря за три обвинения - блудство, изнасилване и умишлено убийство.


Прокуратурата в Русе назначи петорна комплексна съдебно-медицинска, психологична и психиатрична експертиза на обвиняемия, която доказва, че Северин Красимиров е вменяем и може да носи наказателна отговорност за жестокото убийство на Виктория Маринова.

 

Според експертизата Северин е с лека умствена изостаналост, импулсивен е и емоционално нестабилен, но е вменяем и е разбирал какво върши.  Убийството на телевизионната водеща предизвика реакции на европейските институции и на неправителствени организации зад граница. За това говори днес в Русе и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

 

Още при гледането на мярката му в съда Северин Красимиров призна, че е извършил престъплението и че съжалява. Той поиска да остане в ареста, защото се страхува от отмъщение. Прокуратурата поиска най-тежкото наказание за Северин - доживотен затвор без право на замяна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама