НОВИНИ


Семпъл бюджет, скрит зад ефектни фрази

5 4667 20.11.2009
Семпъл бюджет, скрит зад ефектни фрази
Пламен Орешарски Вяра Йовева

Така бившият финансов министър коментира Бюджет 2010, по повод който той изрази оптимизъм.



Парламентарните групи изчакваха кой ще започне пръв и затова дебат не стана, а е логично опозицията да бъде предпазлива. Много трудно се дебатира бюджет, който се променя в движение, обяви по БТВ ексфинансовият министър Пламен Орешарски по повод Бюджет 2010. Той призна, че липсата на дебат по бюджета е загуба за всички и посочи, че за опозицията това е пропусната възможност. Все пак той направи уговорка, че това не е фатално, защото предложенията по бюджета можели да се дебатират на второ четене и в парламентарните комисии, и в залата.

На мен не ми се нрави много тази кулинария, дословно обяви Орешарски, според когото зад ефектни външни фрази се криел семпъл бюджет. Той посочи, че годината приключва с осем милиарда резерв, който е най-висок в цялата ни история, а България в момента била с най-ниския дълг, който се равнява на дълга в средата на 80-те години.

За следващата година Орешарски изрази оптимизъм, защото смятал, че цифрите ще бъдат други - по-високи отколкото са заложени в бюджета. БВП на България щял да е по-висок.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама