НОВИНИ


Очаква се нова бежанска вълна да залее ЕС

0 3924 26.03.2019
Очаква се нова бежанска вълна да залее ЕС
БГНЕС

Европейският съюз трябва да се подготви за нова вълна от сирийски бежанци, тъй като много хора са недоволни от икономическата ситуация в страната. Това заяви ливанският президент Мишел Аун, цитиран от РИА Новости.


Той допълни, че Сирия тепърва ще се възстановява след гражданския конфликт в страната. „Тези хора ще започнат да търсят препитание в чужди страни. Най-вече европейски. За това и ЕС трябва да се подготви за нова бежанска вълна от Сирия. Страната има нужда да засили своята икономика“, заяви Аун

 

Ливан е една от страните, които приеха най-много бежанци от Сирия. В Европа последните години бяха приети повече от 1 млн. души.

 

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс заяви в началото на март, че Европа вече не е засегната от миграционната криза, която преживяхме през 2015 г., но структурните проблеми остават.

 

Повече от 50 000 мигранти са разселени в страни членки на ЕС от 2015 г. насам. Почти 35 000 бежанци са разселени от Гърция и Италия в други страни членки. През 2018 г. незаконната имиграция достигна до нивата преди кризата: 150 000 мигранти, което е най-ниското ниво за последните 5 г. ( 25% по-малко спрямо 2017 г. и 90% в сравнение с пика на кризата през 2015 г.).


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама