ПОЛИТИКА


Ст. Делийски за Фрог: Борисов сгреши с оставянето на Цветанов начело на предизборния щаб

19 9473 27.03.2019
Ст. Делийски за Фрог: Борисов сгреши с оставянето на Цветанов начело на предизборния щаб
Страхил Делийски БГНЕС

Кризисният пиар на ГЕРБ по отношение на скандалните покупки на апартаменти от политици наложи виждането, че става въпрос за морален проблем и че има атаки за това. Но проблемът не е морален, а че се извършва закононарушение.


Това заяви пред Фрогнюз политологът Страхил Делийски по отношение на напускането на Цветан Цветанов на парламентарната група на партията на Борисов.  

 

В Закона за противодействие на корупцията има текст, който обяснява какво е облага. Част от определението за облага е получаване на стоки и услуги без пари или на цени по-ниски от пазарната стойност.

 

Втората опорна точка е да бъде представен Цветанов като жертва на зложелатели, което преформатира разговорът в друга посока. Внушава също, че българинът е завистлив, което е обиден аргумент.

 

По една или друга причина трите опорни точки заработиха. Борисов взе решение, което да превърне дефекта в ефект. Казва: „Заради каузата и морала изтегляме Цветанов от парламента, въпреки че той не е направил нищо лошо”.

 

Следващата фаза на кризисния пиар на ГЕРБ ще бъде разказ за оттеглянето на Цветанов през призмата на моралните действия на партията.

 

Борисов и ГЕРБ сгрешиха с оставянето на Цветанов начело на предизборния щаб. Какъв знак дава това? Цветанов има един морал по отношение на неговата битност като народен представител и друг по отношение на неговата битност като шеф на предизборния щаб. ГЕРБ ще трябва да отговорят каква е разликата между партийния морал и обществения морал, който е накарал Цветанов да излезе от НС.

 

В същото време се дава знак, че без Цветанов ГЕРБ не могат да правят избори. А защо? Дали той не е в основата на ключов механизъм за мобилизиране на избиратели, който е клиентелистки?


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама