НОВИНИ


МОН и МК със споразумение учениците да ходят безплатно на театър

0 4608 28.03.2019
МОН и МК със споразумение учениците да ходят безплатно на театър
Народния театър ”Иван Вазов”

Министерствата на образованието и на културата се договориха за безплатен театър за учениците от първи до десети клас. Освен това актьори ще представят изучавани в момента произведения в училищата.


За това се договориха днес двете министерства.  Символично споразумението беше подписано в Народния театър "Иван Вазов" в София, съобщава БНТ.

 

Театрите ще обявяват на сайтовете си в началото на всяка учебна година предстоящите постановки и ще получават заявки за посещения от училища и детски градини. За да заведат децата безплатно на театър, училищата ще трябва да кандидатстват по програмата, началото е 10 май. Всяко училище ще може да участва с по един проект на стойност 2500 лева. Обратно - актьорите също ще посещават училищата като представят изучавани в момента произведения.

 

Телевизията припомня, че през лятото на 2018 г. просветното министерство подписа споразумение с министерството на културата за провеждане на учебни часове в музеите. Включиха се над 5000 ученици. След театрите пък ще дойде ред и на библиотеките. Отделно се готви програма за посещение на ученици в институтите и музеите на Българската академия на науките.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама